Начало / За нас

За нас

Офис

гр. София, бул. „княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6

Работно време: 10:00 - 18:00

Книжарница

гр. София, ул. „Цар Шишман“ №18

Работно време: 10:00 - 19:00

Книжна борса "Болид" – търговски отдел, онлайн поръчки и разпространение

гр. София 1528, бул. "Искърско шосе" 19, щанд 22

Работно време: 9:00-16:30

Издателство „Милениум“ е на българския пазар вече повече от десет години. Започнахме работа през 2009 г. и за цялото време, което прекарахме сред книгите, успяхме да спечелим любовта на българските читатели с някои от най-сериозните произведения в световната художествена и документална проза. Целта ни винаги е била да предоставяме качествени четива за всеки вкус, обогатявайки не само българския пазар, но и литературния свят изобщо.

„За всекиго по книга“ описва нашата цел – да предоставим на читателите заглавия, които да покрият търсенията дори на най-взискателния читател. Подбрани умело и с вкус, нашите издания покриват широк спектър от теми, публикуваме автори от цял свят, с различни истории, идващи от различни култури и интереси. Сред най-успешните ни и популярни книги са двата тома от мащабната биография „Сталин“ на проф. Стивън Коткин, поредицата „История на войните“, трилърите на американката Дот Хъчисън, японски криминални мистерии, „Голям кулинарен речник“ от Александър Дюма, откровените и затрогващи книги на Амос Оз, хумористичният „Пентамерон, или приказка на приказките“ от Джамбатиста Базиле, носителките на „Пулицър“ Дженифър Игън, Ема Донахю и др. За нас читателите винаги са били най-важните критици, затова и съобразяваме с тях всичко – формата, цената, заглавието, дори корицата на всяка една книга, като смятаме, че няма забранени теми и се стремим винаги да показваме истината такава, каквато е, и каквато трябва да живее чрез книгите през поколенията.

Затова се и стараем да се срещаме редовно с читателската публика, организирайки различни премиери на книги, както и с редовното гостуване на наши чуждестранни автори. Едно от най-запомнящите се определено е това на номинираният за Нобелова награда Амос Оз, когато цялата зала затихна и остана омагьосана от вдъхновяващата реч на автора, заключвайки, че само любовта – във всичките й проявления и форми, може да спаси света от злото.

Именно любовта е силата, която ни обединява и движи целия екип на издателство „Милениум“ – споделеният стремеж към четенето, постоянното самоусъвършенстване, усвояването на нови знания и поставянето на интелектуални предизвикателства. Нашите издания са нужното убежище, в което всеки може да се скрие от високо технологичния и забързан свят, защото книгата е не само бягство от реалността, а често и вдъхновение да се изправиш пред нея.

Сподели: