Начало / Списък с книги / Българските паметници

Иван Първанов

Българските паметници

5.00 от 5 (9 оценки)

29.99 лв.

Поръчай онлайн за 20.00 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Документалистика

Тип корица: Твърда

Страници: 528

ISBN: 978-954-515-433-1

Размери: 17х24

Виж оценки в Goodreads

Паметниците напомнят за героите, на които са посветени, но и самите те имат своя, не по-малко интересна съдба. Много от тях будят възхита и преклонение и стават емблеми на градовете, в които се намират. Други са обругавани и отхвърляни от момента на появата си. Трети притежават свойството да „възкръсват“, когато задухат нови ветрове…

В тази патриотична книга са събрани повече от 300 паметника, пръснати из цялата ни родина, а и по света. Разказани са най-любопитните моменти от техните истории, представени са и биографиите на бележитите личности, увековечени в камъка.

Разлиствайки страниците, ще се окажете на едно удивително пътешествие назад във времето през пространството на българщината.

 

Не можем да представим всички български паметници, това практически е невъзможно. Разказваме за монументите на най-известните и на някои незаслужено забравени герои. Надяваме се това да събуди интереса и на подрастващите, които са бъдещето на нашата родина. Защото ако човек не познава и не се прекланя пред националните си светини, няма как да обича отечеството си и да се вълнува от настоящето на народа си.

                                                                                                                      Иван Първанов

Файлове

Вижте още