Начало / Списък с книги / Древен боен зодиак: Арабски хороскоп на оръжията и предопределението

Аманда Трелевин

Древен боен зодиак: Арабски хороскоп на оръжията и предопределението

5.00 от 5 (2 оценки)

16.00 лв.

Поръчай онлайн (-20%) за 12.80 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Самоусъвършенстване, Други

Тип корица: Мека

Страници: 208

ISBN: 9789545155970

Размери: 13х20

Тази книга представя близкоизточната астрологична система за познание, записана в средата на IХ век, но датираща много преди това. През Средновековието западноевропейските учени и гадатели се позовават на нея, а после е забравена за векове.

Наречена е „Боен зодиак“, защото използва символиката на оръжията. Животът е борба и всеки от нас се ражда с едно оръжие, което да използва в тази своя борба. То определя как ще живеем и какви възможности за успех имаме. Затова трябва да знаем как правилно да го употребяваме, какъв стил на борба трябва да изберем в живота, кои други оръжия са ни равностойни и срещу кои не бива да се опълчваме, ако искаме да избегнем разгром.

Оказва се, че с малко познания можем значително да подобрим съдбата си, да се предпазим от грешки и да открием най-доброто поприще за себе си и за своите близки. Затова се въоръжете с кураж и прочетете тази книга, за да откриете кое е вашето бойно средство и как да го използвате!

 

Първа част - рождено и финално оръжие

 

Първо трябва да поясним, че този боен зодиак дава обобщена информация за предопределението и шансовете ви за успех през целия живот, но в същото време е само „моментна снимка“ на вашето положение. Какво на практика означава това?

Когато откриете с какво рождено оръжие на съдбата сте родени, ще имате базовите знания какво да очаквате занапред, но във всеки момент от своя живот – по силата на съдбата или с малко доза късмет, настоящото ви положение може да се промени – да се подобри значително или, обратното, да се влоши. До голяма степен този хороскоп показва професионално и социално състояние, а не толкова хартерологични качества на индивида. Той е насочен към шансовете за кариерно израстване и сдобиване с престиж в обществото, към вариантите за напредък в занаята или в сферата на професионалната ви реализация, според предопределението. В него са разглеждани само качествата и връзките, които имат значение за степента на социолната значимост на различните хора. И именно по това този хороскоп на ножовете се отличава значително от останалите познати зодиакални системи.

Древният боен зодиак – по подобие на почти всички други известни хороскопи в света, също се състои от дванадесет зодиакални знаци, представени чрез символиката на различни оръжия. Тези 12 оръжия са разделени в три групи според обсега на действието си.

Първите четири са с най-къс обсег на действие и респективно хората с такива рождени знаци са най-слабо облагодетелствани от съдбата. На тях им се налага да полагат най-много усилия за едно и също нещо, в сравнение с останалите зодиакални знаци.

Вторите четири оръжия са с по-дълъг обсег на действие и хората, родени с тях като оръжие на предопределението, имат по-щастлива съдба, но все още им се налага да се стараят много, за да постигнат мечтите си, да се реализират в обществото и да получат по-добра равносметка в края на житейския си път.

Третата група от четири зодиакални знаци в арабския хороскоп са сред оръжията с най-дълъг и най-широк обсег на действие. Затова и хората, родени под тяхната „щастлива“ звезда, се радват на големи и бързи успехи, постигнати със завидна лекота и безгрижие. За тях всичко в живота има по-висока стойност и по-едри мащаби. Разбира се, респективно, тези хора са изправени в живота си и пред по-комплексни проблеми за решаване, но същевременно отплатата за справянето с тях е несравнимо по-голяма от тази на нискообсегните оръжия. Но в същото време тази група хора са подложени на по-голям социален натиск и често това се оказва фатално за тях.

Освен рождено оръжие, вие имате и така наречено финално оръжие. Не се плашете, не говорим за сетния ви час, а само за онова, което сте придобили с хода на времето. Наричаме го финално оръжие, за да го разграничим от рожденото оръжие, но веднага правим уговорката, че то се отнася само за момента, в който говорим, защото финалното оръжие в този момент също не е окончателно и подлежи на промяна, стига да откриете сили у себе си и да пожелаете да го промените. Финалното оръжие става наистина финално едва в края на житейския път, когато индивидът вече е напълно изчерпал силите, желанието и възможностите си за промяна и за борба с предизвикателствата на съдбата. Но всяко едно финално оръжие преди това е финално само към настоящия момент.

И така - за да откриете под кой знак сте родени, не е достатъчно само да знаете точния си час и място на раждане. За да откриете вашето начално, рождено, основно, отправно оръжие, трябва да сумирате резултата от три отделни показателя:

1. Рождената ви дата обуславя оръжието на предопределението.

2. Мястото, кьдето сте родени, показва оръжието на тенденцията.

3. Социалното положение на родителите ви е вашето оръжие на шанса.

Всяко от тези оръжия е оценено в таблицата с цифри от едно до дванадесет (вж. Таблица....). Разгледайте внимателно таблицата и потърсете социалната среда, към която принадлежите, или онази, която е най-близо до вас, ако не откриете себе си в буквалния смисъл. Опитайте се да бъдете откровени, а не да се самозалъгвате и да посочвате онова, което ви се иска, но съвсем не е истина в действителност.

След това съберете оценките от трите горепосочени оръжия и разделете получения резултат на три. Полученото средното аритметично число потърсете в таблица и цифрата срещу него отговаря на вашето рождено, основно, начално, отправно оръжие.

Вижте още